Friday, 23 March 2018

Monito Del Monte

Hey there. remembered last day i mention our assignment for english classes ? so actually our lecture just picked few topic that he think interesting to know. so MINE ALSO PICKED by him. My topic is an animal that exist but not familiar to people cause of their extinction phrase. Let me introduce you the cute creature named MONITO DEL MONTE.

The monito del monte (Spanish for "little monkey of the bush") or colocolo opossum, Dromiciops gliroides, also called chumaihuĂ©nin Mapudungun, is a diminutive marsupial native only to southwestern South America(Argentina and Chile). It is the only extant species in the ancient order Microbiotheria, and the sole New World representative of the superorder Australidelphia (all other New World marsupials are members of the paraphyletic "Ameridelphia"). The species is nocturnal and arboreal, and lives in thickets of South American mountain bamboo in the Valdivian temperate rain forests of the southern Andes, aided by its partially prehensile tail. It eats primarily insects and other small invertebrates, supplemented with fruit.
Monito del Monte ps6.jpg

The monito del monte, or ‘monkey of the mountains’, is not a monkey, but a South American marsupial, which has often been called a ‘living fossil’ due to it being the only living member of an otherwise extinct order, the Microbiotheria. In appearance it looks similar to a large mouse, with silky, short, dense fur that is fawn-grey on the upperparts and dirty yellowish-white underneath. The pale grey face has distinct black rings around the eyes, and the crown and nape of the neck are shaded cinnamon. The ears of the monito del monte are short, rounded and covered with short hair, and its robust limbs relate to its slow, ponderous movements. The tail, which is thick at the base and tapers to a tip, is thickly furred with fawn-coloured fur at the base, turning to straighter dark brown fur towards the tip. Females are, on average, significantly longer and heavier than males (4), and like most other marsupials, females can also be distinguished by their distinct abdominal pouch with four mammae, in which the tiny young will develop and grow.

No comments:

Post a Comment

FIRST RAMADHAN

ASSALAMUALAIKUM AND HI ALL ! today is our first day of ramadhan. everything went well. even tough im supposed to be in UKM, Alhamdulillah...