Wednesday, 16 May 2018

Panda is cute

ASSALAMUALAIKUM EVERYONE !

IM SO EXCITED TO SHARE MY TODAYS ACTIVITIES. I JUST BACK FROM ZOO NEGARA AS A VOLUNTEER. WE WERE DIVIDED INTO FEW GROUPS. EACH GROUP HAVE THEIR OWN WORK TO DO. LIKE MY GROUP WAS SENT TO MAMMAL KINGDOM.

SO WE HELP THE ZOOKEEPER TO CLEAN FEW CAGES LIKE ME MYSELF CLEANING AND FEED THE PORCUPINE, PADEMELON AND BRUSH-TAILED PORCUPINED. OTHER THAN THAT, THERE WAS OTHER ANIMALS CAGES LIKE STRIPED HYENA, SERVAL CAT AND BINTURONG. THAT WAS EXCITING ENOUGH BUT KNOW I WANNA TELL YOU THE BEST PART EVER. WE GO AND MET OUR CUTY PANDA THAT CAME FROM CHINA. HE IS SO CUTE I FEEL LIKE HUGGING HIM. SO LOVELY.

I WOULD LIKE TO SHARE YOU SOME FACTS ABOUT THIS CUTE ANIMAL.


The giant panda (Ailuropoda melanoleuca, literally "black and white cat-foot"; Chinese: 大熊猫; pinyin: dà xióng māo, literally "big bear cat"), also known as panda bear or simply panda, is a bear native to south central China. It is easily recognized by the large, distinctive black patches around its eyes, over the ears, and across its round body. The name "giant panda" is sometimes used to distinguish it from the unrelated red panda. Though it belongs to the order Carnivora, the giant panda's diet is over 99% bamboo. Giant pandas in the wild will occasionally eat other grasses, wild tubers, or even meat in the form of birds, rodents, or carrion. In captivity, they may receive honey, eggs, fish, yams, shrub leaves, oranges, or bananas along with specially prepared food.



  • About 2,000 pandas are found in the wild.
  • 99% of a Panda's dietconsists of bamboo.
  • The giant pandais actually a bear.
  • Young elephants, pandas, koalas, and hippos eat the feces of their mothers.
  • Pandas can poop up to 40 times a day.
  • The life span of giant pandas in the wild is approximately 20 years.
  • Out of their natural habitat more than 60% ofmale pandas exhibit no sexual desire at all.
  • The West first learned of the giant panda in 1869, when a French missionary received a skin from a hunter.
  • Female pandas are fertile only up to 3 days a year.
  • Pandas have lived on Earth for 2 to 3 million years.

1 comment:

  1. I got here much interesting stuff. The post is great! Thanks for sharing it! Custom Stress Relievers

    ReplyDelete

FIRST RAMADHAN

ASSALAMUALAIKUM AND HI ALL ! today is our first day of ramadhan. everything went well. even tough im supposed to be in UKM, Alhamdulillah...